Hvordan fungerer Flocath Quick?

En unik løsning for kateterisering

Flocath Quick fungerer først og fremst som et vanlig kateter, men med en viktig forskjell:
En beskyttelseskappe hindrer kontakt med selve kateteret, og minimerer sjansen for bakterieoverføring. Dette er en patentert og unik løsning som kan hindre urinveisinfeksjoner.

Enkel, komfortabel og presis

Flocath Quick er en alt-i-ett-løsning for såkalt intermitterende kateterisering, som innebærer at den kan benyttes når som helst og over alt – av brukeren selv, eller av helsepersonell.

I Flocath Quick-forpakningen inngår et hydrofil-dekket blæretømmingskateter med særdeles gode glideegenskaper. I tillegg inneholder forpakningen en pose steril saltvannsoppløsning som aktiverer den hydrofile overflaten, og skaper ytterligere glideegenskaper.

Mange opplever også en fordel i at kateteret blir mer presist, siden beskyttelseskappen lar
en styre kateteret med fingrene. Ved å skyve beskyttelseshetten helt frem på kateteret får man større kontroll, og det blir enklere å finne treffpunktet ved urinveisåpningen. Større presisjon og lubrikert overflate gjør dermed selve innføringen smertefri og rask.

En mykere og mer behagelig kateterisering

Flocath Quick er av en litt mykere og mer fleksibel kvalitet og kan således gli lettere gjennom urinrøret. Dette er en fordel, spesielt for menn, hvor kateteriseringen kan oppleves ubehagelig. Dette skjer hvis kateterslangen er stiv og rigid.

Urinrøret hos menn har en tydelig s-form, og tilbakemeldingene vi får er at denne brukergruppen opplever kateteret som spesielt gunstig. Den gode hydrofile overflaten og den myke kateterslangen gjør at kateteret er enklere å føre inn, glir lettere gjennom “svingene” og oppleves mer behagelig. Kateteret for kvinner er også av samme, myke kvalitet.

Helt ren kateterisering

Det unike med Flocath Quick ligger i den patenterte beskyttelseshetten, som minimerer risikoen for bakterieoverføring ved at den skaper en berøringsfri beskyttelse rundt selve kateteret. Du kan dermed ta på kateteret og fortsatt holde det bakteriefritt.
Urinveisinfeksjon er den mest utbredte komplikasjonen ved kateterisering. Risikoen er også større ved intermitterende kateterisering, siden dette gjerne utføres av pasienten selv. Det er heller ikke slik at man til enhver tid er i nærhet til steder med adekvat hygiene når behovet for kateter-isering melder seg. Med Flocath Quick oppleves det som et mindre problem.

Merk: Alle brukere av kateter oppfordres uansett til god håndhygiene, med vask både før og etter kateterisering.

Produsert av urologispesialister

Flocath Quick er produsert av Rüsch Care som distribueres og eies av Teleflex Medical. Teleflex Medical er dermed verdens største produsent av kateter og verdensledende innen urologi-hjelpemidler under merket Rüsch.

Last ned brukermanual her.

I Norge distribueres Flocath Quick av adCARE.


Flocath Quick produseres av Teleflex og distribueres av adCARE i Norge. Kontakt adCARE her om du har spørsmål. Telefon: +47 67 53 33 44